Inschrijfmogelijkheden KNLTB Wintercompetitie 2019

Beste junioren, senioren, clubleden,

 

Bij deze willen wij jullie weer wijzen op de inschrijfmogelijkheden voor de komende KNLTB Wintercompetitie 2019.

Junioren en Senioren kunnen tot 12 september 2019 digitaal inschrijven, omdat op 16 september de inschrijving bij de KNLTB sluit.

De junioren kunnen het inschrijfformulier ook invullen en bij de trainster inleveren i.v.m. het indelen van de jeugdteams.

U kunt inschrijven door het formulier digitaal in te vullen en te versturen naar de mailbox van de competitieleiding.

rubenbleekendaal@hotmail.com

 

Dus beste captains, informeer je teamleden en schrijf in! Stem af of iedereen ook dit jaar weer mee doet, en/of vul je team verder aan.

Wij zien jullie inschrijving met belangstelling tegemoet en wensen jullie veel tennisplezier.

 

Verkort Spelen:
Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de Wintercompetitie verplicht is. Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook van de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in Mijn KNLTB  ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Wanneer in een afdeling twee of meer ploegen met een gelijk aantal winstpunten zijn geëindigd, dan geldt deze beslissende tiebreak als een set met games (7-6 of 6-7).

Dispensatie aanvragen:

Uiteraard kan er voor de competitie dispensatie voor 2x spelen in één speelweek of spelen voor twee verenigingen worden aangevraagd.

 

 8&9 competitie (2 dubbels) op zondagmiddag

De laagste klasse is de tweede klasse. Deelname is alleen mogelijk voor spelers en speelsters die geboren zijn voor 1 januari 2003. Een ploeg bestaat tijdens een   competitiewedstrijd uit minimaal 3 spelers. Per wedstrijddag worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het dus voorkomen  dat twee vrouwen tegen een man en een vrouw spelen of tegen twee mannen.

 

Meer informatie over de Wintercompetitie vind je op de website van de KNLTB.

Met vriendelijke groet,

     VCL Ruben Bleekendaal

     Wendy Verhallen