Afgelopen jaar hebben Marloes, Janneke en Anouk de tijdelijke commissie Gezonde Sportkantine opgericht.  Met dit initiatief nemen wij het assortiment eens goed onder de loep. Waarom? Omdat sporten en gezondheid bij elkaar horen. En een goede gezondheid krijg je natuurlijk niet alleen door te sporten, maar ook door gezond te eten en genoeg water te drinken. Met behulp van Team:Fit gaan we kleine aanpassingen doorvoeren die voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Dat zijn geen grote veranderingen, maar kleine uitbreidingen waarbij we naast de huidige artikelen ook een gezonder alternatief proberen toe te voegen. Zo geven we onze leden een keuze en maken we een assortiment dat naar ieders smaak is.

Sinds de oprichting van deze commissie zijn er al een aantal ontwikkelingen doorgevoerd. Zo zal Albert Heijn Kaatsheuvel in heel 2018 ons sponsoren op alle toernooien met gratis fruit. Daarnaast is het snoep en chips aanbod flink uitgedund en is zoute popcorn als een gezonder alternatief toegevoegd. Ook zijn er naast witte tosti’s ook waldkorn tosti’s verkrijgbaar.

Daarom kunnen we stellen dat T.C. Boemerang volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines werkt. We proberen hiermee de gezondere keuze de makkelijkere keuze te maken. Het doel is om ieder jaar het aanbod van onze kantine in kaart te brengen met een kantinescan, om vervolgens de uitkomsten te rapporteren aan ons bestuur.”