Bardienst

CONTROLE OP ALCOHOL SCHENKEN AAN MINDERJARIGEN!

De Gemeente Loon op Zand is begonnen met een intensieve controle op het schenken van alcohol aan minderjarigen (personen onder 18 jaar). Daartoe heeft men een bureau ingeschakeld dat met zogenaamde Mystery Kids werkt. Deze meestal 17-jarigen vragen om een alcoholische versnapering en vervolgens wacht men of de betreffende bardienst de juiste regels hanteert, dat wil zeggen: vragen naar de leeftijd, naar een ID-bewijs en vervolgens geen alcohol schenken. Het is dus niet voldoende om alleen te vragen naar de leeftijd, tenzij de betreffende persoon zegt nog geen 18 jaar te zijn. In dat geval is het uiteraard noodzakelijk aan te geven dat de gevraagde consumptie niet wordt verstrekt. Ook is het verplicht te letten op te veel alcohol gebruik en personen die duidelijk een glaasje teveel op hebben, te weigeren nog meer alcohol te nuttigen.

Onze vereniging is bezocht door een Mystery Kid en deze is vervolgens wel voorzien van de gevraagde alcoholische consumptie. Hiervoor zijn wij een laatste maal gewaarschuwd en zal bij herhaling een forse boete van €1.360,- (!) worden opgelegd en bij herhaling de vergunning worden ingetrokken.

Het spreekt voor zich dat alle bardiensten nadrukkelijk wordt verzocht deze regels toe te passen. Slechts indien duidelijk is dat de klant een leeftijd boven 18 jaar heeft, kan zonder problemen het gevraagde worden verstrekt. Het Bestuur vraagt dan ook nadrukkelijk om genoemde regels toe te passen bij twijfel aan de leeftijd. De bardiensten zullen in de mail die men ontvangt ter herinnering aan hun eerstvolgende bardienst nog eens aan deze wettelijke regeling worden herinnerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *